|
Хтось вже навчався в Університеті Коменського в Братиславі?
|
|
| serhiikovalski | Дата: Пятница, 02.01.2026, 16:37 | Сообщение # 1 |
|
Сержант
Статус: Offline
| Роздумую над тим, щоб поїхати вчитися за кордон, і випадково натрапив на Університет Коменського в Братиславі. Чесно, спершу думав, що безкоштовно це звучить якось нереально. Хтось із вас реально проходив через цей процес і може розказати, як усе відбувається на практиці? Бо самі папери, мова, житло — страшно навіть уявити.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky9357 | Дата: Пятница, 02.01.2026, 16:38 | Сообщение # 2 |
|
Рядовой
| Я знайомий недавно вступав туди через Slovak Study. Казав, що найбільше нервів було з оформленням документів, але сам вступ пройшов дуже гладко — без іспитів і ВНО. Мова, правда, словацька, але схожа на українську, тож адаптуватися нескладно. Житло теж організували через університет, і друг уже працює по 20 годин на тиждень під час навчання
|
| |
|
|
| viktor_koroviak | Дата: Пятница, 02.01.2026, 16:40 | Сообщение # 3 |
|
Рядовой
| До речі, якщо цікавить детальна інформація про сам Університет Коменського в Братиславі, ось посилання: https://slovakstudy.com/uk....tislave
Там усе описано: спеціальності, кількість студентів, переваги для українців, як подати документи і що реально можна вчитися безкоштовно. Мій знайомий підкреслював, що головне — чітко слідувати покроковим інструкціям і не боятися питати у кураторів. Через 2–3 місяці після подачі він уже жив у Братиславі.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Пятница, 02.01.2026, 16:41 | Сообщение # 4 |
|
Сержант
| О, клас! Я думав, що доведеться витрачати купу часу на пошук інформації, а тут виявляється, що все реально організовано. Звучить менш страшно, коли розумієш, що є супровід і підтримка на кожному етапі.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky9357 | Дата: Пятница, 02.01.2026, 16:41 | Сообщение # 5 |
|
Рядовой
| Так, і ще плюс — диплом визнаний у всій Європі, тож після навчання реально шукати роботу де завгодно. Особливо важливо, якщо думаєш про кар’єру за межами України. Ну і саме життя в Братиславі досить комфортне для українців, мова і культура близькі, так що інтегруватися не проблема.
|
| |
|
|