Главная Неофициальный сайт п.г.т.Крыжополь Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гость | RSSПятница, 19.04.2024, 01:01
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Досуг,увличения,хобби » Компьютеры, информационные технологии, интернет » Zooniverse: для краудсорсінгових наукових досліджень
Zooniverse: для краудсорсінгових наукових досліджень
fiserzaieДата: Четверг, 18.03.2021, 15:59 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 10
Статус: Offline
Zooniverse: платформа для краудсорсінгових наукових досліджень на основі фотографій

Zooniverse - сервіс для проведення простих досліджень із залученням волонтерів. Платформа надає всім охочим можливість почати свій власний дослідницький проект і використовувати всю силу краудсорсингу або ж приєднатися до вже існуючого, щоб внести свій невеликий внесок (інформація надана компанією Евротерминал https://atn.ua/ekonomi....portar  в рамках соціального проекту Суботня STEM-школа)

Zooniverse - сервіс для проведення простих досліджень із залученням волонтерів. Платформа надає всім охочим можливість почати свій власний дослідницький проект і використовувати всю силу краудсорсингу або ж приєднатися до вже існуючого, щоб внести свій невеликий внесок.

Якщо ви хочете знайти помічників для свого проекту, вам потрібно викласти на Zooniverse наявні у вас дані і сформулювати завдання, які повинні зробити волонтери.

Потрібно почати з того, що для створення проекту (Project) необхідно сформулювати, що саме ви збираєтеся досліджувати, описати вашу ідею. Основою для дослідження служать зображення, дивлячись на які, волонтери виконують завдання (Subjects). Завантажте всі зображення разом з файлом, в якому описані метадані - дата, час, авторство.

Далі вам стане доступний набір завдань для волонтерів (Workflow). Припустимо кілька наборів завдань - це може бути корисно для проекту, якщо можна розбити завдання на кілька невеликих груп.

Найкраще скласти набір маленьких простих завдань - так волонтерам буде простіше їх виконувати. Можна ставити завдання волонтерам у вигляді питання про те, що зображено на знімку, і навіть пропонувати вже готові варіанти відповідей. Можна також додавати додаткові завдання в залежності від того, яку відповідь було дано. Як завдання можна також пропонувати відзначити на зображенні об'єкти або предмети.

Інструмент дозволяє вести проекти колективно - ви можете додати інших користувачів в свою команду, призначити їм певні ролі і дати різні права доступу. Серед можливих ролей - автор дослідження, експерт, співавтор, дослідник, модератор, тестувальник, перекладач.

Якщо з якихось причин ви не хочете, щоб проект було видно всім користувачам сервісу, ви можете виставити налаштування приватності.

Якщо ж ви не готові ставати автором дослідження, але при цьому хочете взяти участь в якомусь дослідженні по цікавою вам темі, то на Zooniverse є тематичний каталог.

На платформі Zooniverse вже зараз зроблено безліч цікавих досліджень, деякі з них лягли в основу наукових публікацій і робіт. Творці сервісу також підготували добірку найцікавіших прикладів проектів, серед яких - Whales as Individuals групи вчених з College of the Atlantic і некомерційної організації Cascadia Research Collective.

Дослідники виклали на платформі знімки китів і за допомогою волонтерів класифікують ссавців, а також, наприклад, виявили рідкісного кита-вбивцю.
 
Форум » Досуг,увличения,хобби » Компьютеры, информационные технологии, интернет » Zooniverse: для краудсорсінгових наукових досліджень
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: