Главная Неофициальный сайт п.г.т.Крыжополь Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гость | RSSПятница, 12.12.2025, 18:43
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Чи працює сторітелінг у навчанні дітей?
serhiikovalskiДата: Пятница, 28.11.2025, 19:10 | Сообщение # 1
Сержант
Статус: Offline
Помітив цікаву штуку: мій малий взагалі не реагує на “вивчи, бо треба”, але коли я розповідаю йому якусь історію, він запам’ятовує моментально. Навіть математику легше йде, якщо подати через приколи про космонавтів або “загублені яблука”. От думаю, це реально робочий метод чи просто самозаспокоєння для батьків?

yuriy_hrynevsky7674Дата: Пятница, 28.11.2025, 19:11 | Сообщение # 2
Сержант
У мене так само. Я колись думав, що ці всі “сторітелінги” — модні слова, але вчителька пояснила, що дитина краще тримає увагу, коли є сюжет. Бо сухі завдання вона просто пропускає повз себе. Я тепер навіть домашку через історії подаю — і працює, чесно.

viktorkoroviakДата: Пятница, 28.11.2025, 19:20 | Сообщение # 3
Рядовой
Я теж довго не розумів, у чому сенс, поки не натрапив на матеріал, де це нормально пояснили. Спочатку думав, що то щось для блогерів. Потім почитав і стало логічно. Там добре розписано, чому мозок дітей реагує на оповіді.

Ось тут стаття: https://www.athens.kiev.ua/storite....ryklady
Після цього я навіть поміняв підхід: замість “учимо правила” ми придумуємо міні-історію. Дитина сама пропонує персонажів. І, чесно, стало набагато легше з мотивацією. І мені теж цікавіше, бо не треба тиснути авторитетом. І атмосфера спокійніша, без зайвих нервів.

serhiikovalskiДата: Пятница, 28.11.2025, 19:21 | Сообщение # 4
Сержант
От, значить, я не один дивуюсь. Просто коли бачиш, що це реально працює, вже й самому легше прийняти, що “історії” — це не інфантілізм, а нормальний спосіб мозку ловити інформацію.

yuriy_hrynevsky7674Дата: Пятница, 28.11.2025, 19:25 | Сообщение # 5
Сержант
Та сто відсотків. Головне, що дитина не вигорає від того навчання. Бо коли вона включена, то й результат інший. Думаю, буду частіше так підходити, раз це не тільки у нас працює.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: