Главная Неофициальный сайт п.г.т.Крыжополь Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гость | RSSПонедельник, 04.05.2026, 04:07
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Чи сильно випадає волосся після променів?
akhamsaДата: Среда, 11.03.2026, 15:49 | Сообщение # 1
Подполковник
Статус: Offline
Дуже боюся починати курс опромінення, бо найбільше лякає втрата волосся. Лікар каже, що це не хімія, але в інтернеті стільки страшних історій про облисіння. Не можу наважитися, бо для мене це величезний стрес. Хто вже проходив таке, підкажіть, чи реально залишитися з нормальним виглядом після всіх процедур?

RennixДата: Среда, 11.03.2026, 15:50 | Сообщение # 2
Рядовой
Не треба себе накручувати завчасно, бо страх тільки заважає лікуванню. У мене знайома проходила промені на груди і взагалі нічого з голови не випало. Це ж не отрута для всього організму, а точковий вплив. Головне слухати фахівців і не читати всякі дурниці на форумах від тих, хто не розбирається.

beketovalimДата: Среда, 11.03.2026, 15:52 | Сообщение # 3
Рядовой
Радіотерапія працює місцево, тому волосся випадає тільки там, куди спрямований промінь. Якщо лікують голову, то реакція шкіри буде помітною, але при опроміненні інших органів зачіска залишиться на місці. Це технічний момент, який залежить від дозування та точності апаратури. Багато чого залежить від сучасних лінійних прискорювачів, які зараз використовують у нормальних клініках. Сучасні працівники медичної сфери намагаються максимально захистити здорові тканини.

dorenyuristДата: Среда, 11.03.2026, 15:54 | Сообщение # 4
Рядовой
Цитата akhamsa ()
Дуже боюся починати курс опромінення, бо найбільше лякає втрата волосся. Лікар каже, що це не хімія, але в інтернеті стільки страшних історій про облисіння. Не можу наважитися, бо для мене це величезний стрес. Хто вже проходив таке, підкажіть, чи реально залишитися з нормальним виглядом після всіх процедур?

Вам варто детально вивчити всі можливі реакції організму, щоб не було зайвих ілюзій чи страхів. Побічні ефекти дійсно існують, але вони зазвичай обмежені саме зоною втручання. Якщо вам призначили лікування малого таза чи спини, то волосся на голові нікуди не зникне, це не хіміотерапія. Дуже толково про це написано у статті, де розписано, як реагує шкіра та слизові оболонки. 
Я сама читала ці роз'яснення на сайті лікарні ізраїльської онкології LISOD https://www.lissod.com.ua/ua....-efekti коли шукала відповіді для родички. Там пояснюють, що сучасні технології дозволяють уникати багатьох проблем, які були раніше. Головне під час процедур правильно доглядати за шкірою в місці опромінення і не користуватися спиртовими розчинами. Довіряйте досвідченим спеціалістам, які працюють на новітньому обладнанні. Вони завжди підкажуть, як зменшити дискомфорт та зберегти якість життя. Краще один раз проконсультуватися з професіоналом, ніж виснажувати себе сумнівами.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: