Главная Неофициальный сайт п.г.т.Крыжополь Регистрация

Вход

Приветствую Вас Гость | RSSЧетверг, 05.03.2026, 02:22
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Шукаю поради
aximiwaraza02Дата: Понедельник, 01.12.2025, 19:29 | Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
Маю досвід як розробник, але зараз задумуюсь, чи не варто переходити на рівень тімліда або deeper‑senior. Хочу знайти такі посібники, які не просто розкажуть про код, а дадуть ширший погляд — на архітектуру, DevOps, командну роботу. Хто може підказати перевірені книжки на 2025, які себе реально виправдали?

ehopadur413Дата: Понедельник, 01.12.2025, 19:33 | Сообщение # 2
Рядовой
Статус: Offline
Привіт. Хочу поділитися тим, що нещодавно натрапив на статтю у High Bar Journal, де зібрали «7 найкращих технічних книжок для досвідчених розробників і тімлідів у 2025 році». Ця добірка https://journal.gen.tech/post....iv-2025 не просто рандомні назви, а вибір тих книжок, які актуальні для сучасних викликів в IT: і для архітектури, і для процесів, і для командної взаємодії. 

У статті кожна книжка має чітке пояснення - для кого вона підійде, яку проблему допоможе вирішити, які навички прокачати. Наприклад, є книги, що допомагають розуміти, як правильно будувати мікросервіси, як зробити код підтримувальним, як організувати DevOps-процеси, і навіть як ефективно керувати людьми - тобто охоплено весь стек: від технічних рішень до soft skills. 
Особисто для мене таке поєднання - великий плюс. Бо як Senior ти вже можеш кодити, але щоб зростати як тімлід - треба бачити ширше: масштаб, процес, команду. Стаття дає саме таке бачення і дає чіткий зріз “що почитати”, якщо хочеш не просто залишитися кодером, а стати системним спеціалістом.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: